vem stal vårat åttiotal?


TAGGA FESTU. Klänningsdelen blev lite kort så jag måste ha strumpbyxor på mig :(

här är delar av klädseln. gissa vem? hehe :>>>>



dsb
.

bacon

jag luktar bacon. min säng luktar bacon. min jacka luktar bacon. jag har duschat men mitt hår luktar fortfarande bacon.

mm

:(


No poo

De senaste månaderna har jag lärt mig grymt mycket och försökt ändra på mina vanor. Främst när det gäller hud- och hårvård. Detta beror på flera olika saker skulle jag tro, dels tack vare att vi redan första läsperioden av vårat första år på chalmers börjar drillas till att lära oss tänka som de ingenjörer vi en gång ska bli och flera av introduktionsföreläsningarna har handlat om miljö och hållbar utveckling. Den hållbara utvecklingen är mycket mer ledande i alla utbildningar än jag någonsin trodde, och det är ju inte annat än bra, detta för att vi, givetvis, ska utveckla så klimatsmarta produkter som möjligt. Så för att göra mitt framtida jobb lite lättare börjar jag redan nu med att försöka hjälpa till att få bort dåliga produkter från marknaden.
Den andra främsta anledningen är en blogg jag börjat följa, Junes Abstracts. Mitt intresse starta de när jag läste om metoden hon använde för att tvätta håret, balsammetoden. "Hmm, balsam?" tänkte jag, men insåg att det kanske ändå låg någonting i det i och med mina oerhörda stora kunskaper inom kemi (eh?). Lika löser lika fick man ju i alla fall lära sig. June, som vi kan kalla henne (hon väljer att inte gå ut med sitt namn på nätet), hade även en hel kategori om 'no poo', som det kallas när man inte använder schampoo, med flera finfina inlägg om bl.a. ingredienserna i de produkter vi smetar in oss med dagligen. Jag orkade dock inte göra någonting åt det, jag var så bekväm i mina rutiner. Men efter att ha läst allt hon skrev kunde jag inte riktigt låta bli att läsa på innehållsförteckningen på schampooflaskan, på håroljan, på inpackningarna och alla andra produkter. När man väl visste vad allt gjorde blev det inte lika lätt att fortsätta använda produkterna, hur gott de än fick mitt hår att dofta.
Så jag började med balsammetoden. Det finns väl säkert dåliga saker i de godkända balsamen, men jag har även märkt att båda de sorterna jag provat än så länge har varit klimatkompenserade och utan onödiga allergiframkallande ämnen som parfym eller 98% nedbrytbara! När jag dessutom började läsa på i andra no poo-bloggar och hemsidor märkte jag att det fanns många bra, billiga och naturliga alternativ även till hudvård!
Jag ännu inte hunnit se något mirakelresultat när det kommer till varken hår eller hud, men en sak kan jag säga - det har i alla fall inte blivit sämre och av andras före- och efterbilder med balsammetoden att döma känns det som att jag ändå har någonting att se fram emot när mitt hår helt har vant sig :)



Inspirationen till att ens skriva detta fick jag av denna filmen som jag hittade här.


Här kan ni få lite länkar till no poo-are jag fått inspiration och tips av;
Junesabstracts, hår
Junesabstracts, hud
Taggtroden
Fiiiyah
Aliaslillamy
LadyDahmer

och givetvis,
No Poo


Over and out.

Matte matte maaaatte

Ja, såhär veckan innan tentaveckan är det inte mycket mer att göra än matte. Nu hoppas jag verkligen att alla ni där ute håller tummarna för att jag inte förblir nymble ända till december (eller längre!), utan faktiskt får räkna mig till en av ettorna efter det här även om jag kanske har oddsen emot mig (med 60% kugg i inledande matematik förra året).


Calculus<3

 

För att försöka förhindra att förbli nymble har jag i alla fall gjort ett väldans fint planeringsschema som jag redan ligger före, även om det nog inte kommer hålla i sig!

 

 

Och apropå prokrastinering! Jag råkade bläddra åt fel håll när jag var inne i webcambildsmappen och hittade en bild från början av juli förra sommaren

Nu råkar jag ha precis samma tröja på mig, men det var inte det jag tyckte var intressant. Det var min hårlängd som var det. DET HAR JU VUXIT APMYCKET.
Nu håller jag dessutom på att försöka göra det mer hälsosamt genom balsammetoden så innan det blir ett svall av pure loveliness så får jag gå runt i några veckor (planerade fint runt tentaveckan va? :D) med hår som ser ut som att det inte blivit tvättat på flera veckor (även om jag faktiskt tvättar det mer ofta än när jag tvättade med schampoo). Det löser sig nog iaf (hehehe, för ni vet - lika löser lika hehe. balsam.).
MEN NOG OM MITT HÅR (och verkligen jättedåliga skämt). Nu blir det mer matte.


Favorit i repris

QUANTUS TREMOR EST FUTURUS
Jag sitter och lyssnar igenom det vi sjöng i det klassiska projektet under vårterminen i tvåan och det slår mig verkligen att jag vill bli bättre på klassisk musik och inte bara sitta och lyssna på mozarts requiem och bachs cellosuiter.

I veckan blir det grymt mycket matte- och introduktion till automation och mekatronikdugge-plugg, just i och med duggan på onsdag och tenta nästa lördag. Har äntligen fått den där innan-prov-motivationen. NU KÖR VI. Det är däremot lite stressande att jag måste klara tentan, och av flera olika anledningar inte har så många poäng från matteduggorna, i och med att omtentaveckan redan är uppbokad med skidresa!

Alltså - åter till PLC/MCU

Kvällen

Planen:
Hejdåfest
Gasque

Låter det bra? Ja.

Sen blir det inget mer förrän den 22. Men då blire FEST. Och tenta.

RSS 2.0